Enhedslisten Rebild foreslår langsom byudvikling i forbindelse med Helhedsplan for Skørping

I forbindelse med kommunens forslag til Helhedsplan for Skørping foreslår Enhedslisten Rebild, at helhedsplanen arbejder arbejdes videre ud fra principperne i begrebet Citta Slow.

Citta Slow er et italiensk udtryk, og betyder langsom byudvikling. Idéen opstod i 1999 i Toscana i Italien. Siden dengang er begrebet blevet et globalt byudviklingskoncept, som i dag praktiseres i mere end 129 byer.

Formålet er at fokusere på eksisterende værdier. Det kan fx være historien, ressourcerne, naturen, kulturen og lokale produkter. Derfor er begrebet bæredygtighed et overordnet nøgleord.

Vi vælger at erstatte betydningen ”langsom” med ”eftertænksomhed og intelligens” i modsætning til ”forhastet” og ”kortsigtet ugennemtænkt”

En høring er en super anledning til at kortlægge Skørpings DNA. Desuden nærmer vi os 150-året med jernbanen og stationen, som byens historisk udgangspunkt. Lad os bruge anledningen til at synliggøre byens karakter og potentialer?

Vi ønsker at anvende Citta Slow som inspirationskilde til at fremme udviklingen i Skørping.

Hvorfor foreslår vi en udvikling, der tager udgangspunkt i Citta Slow principperne? Ganske enkelt fordi det fremmer en udvikling, der bygger på eftertænksomhed og kloge løsninger.

Principperne inddeles i 6 hovedområder: Miljøpolitik, infrastruktur, kvalitet i byrummet, lokale produkter, gæstfrihed samt information og engagement.

Du kan læse om cittaslow kriterierne: www.cittaslow.svendborg.dk

I vores vision for udviklingen i Skørping ønsker vi at fremme byens identitet og samtidig optimere livskvaliteten for indbyggerne. Det mener vi sker bedst og i fuld overensstemmelse med begrebet langsom byudvikling.